Ads 468x60px

Pages

Őszibarackos piskóta

1074.
Major Péter receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg őszibarack,
20 dkg darált dió,
baracklekvár,
piskótalap,
a krémhez:
4 dl bor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 citrom,
3 tojás,
szegfűszeg,
fahéj,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük 2 dl vízbe a citrom héját, a kicsavart levét, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, és szegfűszeget, majd forraljuk fel és szűrjük a borhoz. Keverjük habosra a pudingport a tojásokkal és a szintén ízlés szerint választott mennyiségű cukorral, és engedjük fel a borral. Hevítsük forrásig, amíg a tejfölnél hígabb sűrűségű krémet kapunk. Míg a krém hűl, húzzuk le óvatosan az őszibarackok héját, magozzuk ki, és a húsát szeleteljük cikkekre. A piskótát vágjuk 3 lapba, az elsőt kenjük meg baracklekvárral, szórjuk meg darált dióval, rakjuk ki barackcikkekkel, és vonjuk be borkrémmel. Fektessük rá a következő lapot, és ismételjük meg a műveletet. A tetejét borítsuk be a harmadik lappal, és vonjuk be a borkrémmel. Díszítsük a tetejét dióval, 1-2 cikkely őszibarackkal. Alaposan behűtve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése