Ads 468x60px

Pages

Répás béles

1075.
Kolumbán Gézáné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
csipetnyi só,
langyos víz,
a töltelékhez:
2 közepes nagyságú karórépa,
5 dkg zsír, vagy vaj,
8 dkg cukor,
kevés tej,
őrölt fahéj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki alaposan a tészta hozzávalóit, majd nyújtsuk ki nagyra, tegyük tepsibe úgy, hogy a széle a töltelékre visszahajtható legyen. Tisztítsuk meg a répát, reszeljük le, deszkán vagdossuk meg, és sózzuk be 5 percre. A zsíron, vagy vajon karamellizált cukrot egy kis fahéjjal ízesítsük, majd adjuk hozzá a répát, és kevés tejjel pároljuk meg. Miután kihűlt, simítsuk a tésztára, a széleit hajtsuk a töltelékre. Előmelegített sütőben 25 percig süssük, és forrón tálaljuk. Édes forralt tejjel leönthető, hogy ellepje.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése