1160.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg tisztított burgonya,
6 dkg mazsola,
4 cl rum,
6 tojás,
15 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
10 dkg mandula,
2 dkg vaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg az előző napon héjában megfőzött burgonyát, és tegyük hűtőszekrénybe. Másnap reszeljük le finomra. A megmosott mazsolát felhasználás előtt egy órával áztassuk be a rumba. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, és a sóval, majd adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, a burgonyát, a darált mandulát, és a lecsöpögtetett mazsolát. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, majd óvatosan keverjük hozzá az előzőek szerint elkészített masszához. Vajazzunk ki egy kb. 2 literes hosszúkás formát, hintsük meg zsemlemorzsával, és töltsük bele a masszát. Először toljuk a 200 fokra felmelegített sütő közepébe, majd amikor a piskóta kellően feljött (kb. 10 perc), csökkentsük a hőfokot 180 fokra, és 40-45 perc alatt süssük készre. Hintsük meg a formából kivett tészta tetejét vastagon porcukorral, és csak akkor szeleteljük fel miután kihűlt.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése