1161.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg datolya,
6 tojás,
10 dkg mandula,
25 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
csipetnyi sütőpor,
2 dl tejszín,
1 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Magozzuk ki a datolyát, és 8-10 kiválasztott szem kivételével vágjuk félbe. Forrázzuk le a mandulát, és hámozzuk meg. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral. Adjuk hozzá a félbevágott datolyát, a darált diót, a mandulát, a sütőport, és a külön felvert tojásfehérjék habját. Öntsük a masszát kikent, kilisztezett formába. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, 30-35 perc alatt süssük készre. Miután kihűlt, vágjuk ketté hosszában a tésztalapot, töltsük meg, és vonjuk be cukrozott tejszínhabbal. A tetejét díszítsük a félretett datolyaszemekkel.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése