Ads 468x60px

Pages

Finom bukta

1157.
HOZZÁVALÓK:
8 dkg vaj,
1,5 dl tej,
3 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés só,
késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
a töltelékhez:
lekvár, mák, vagy túró..

ELKÉSZÍTÉS:
Eresszük fel a felolvasztott vajat a tejjel, tegyük bele a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót, a sütőport, és keverjük szép simára. Adjuk hozzá a lisztet, és dolgozzuk ki középkeménységűvé a tésztát. Vágjuk négyszögletes darabokra, töltsük meg ízlés szerint választott töltelékkel (lekvárral, mákkal, vagy túróval), hajtsuk fel a két szélét, nyomkodjuk le a két végét, és gyors tűznél süssük, meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése