Ads 468x60px

Pages

Gyalúsziács

1155.
HOZZÁVALÓK:
15 ½ dkg cukor,
10 ½ dkg liszt,
7 tojásfehérje,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Ehhez vegyünk 15 ½ dkg finomra tört cukrot, 10 ½ dkg finom lisztet s mindkettőt jól vegyítsük össze; ezután verjük habbá hét tojásnak fehérjét, mely szintén a fönnebbiekkel összevegyítendő; már most kenjünk meg egy süteményes pléhet írósvajjal és e tésztát széles késsel kenjük papirosvékonyan rá, s ha néhány pillanatig langyos kemencébe tettük, midőn vékony hártyát kapott, durván tört cukorral hintsük be egyenlően, azután ismét a kemencébe teendő s benne addig hagyandó, míg szép világos lett; ezután egy éles késsel arasznyi hosszú és ujjnyi széles szeleteket vagdaljunk belőle, melyeket aztán lehető gyorsasággal egy ujjnyi fahengerre kell gömbölyíteni, hogy eszerint gyalúsziács alakot nyerjünk; a tálon fölhalmoztatnak és bármi tejszínhabbal föladatnak.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése