1162.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojás,
14 dkg cukor,
11 dkg liszt,
3 dkg darált dió,
a krémhez:
33 dkg cukor,
30 dkg vaj,
20 dkg gesztenyemassza,
1 evőkanál rum,
a locsoláshoz: 1/2 dl rum,
a díszítéshez: 10 dkg gesztenyemassza.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukor harmadrészével. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá a maradék cukorral, majd adjuk hozzá a kikevert tojássárgákhoz, és végül apránként keverjük bele a finomra darált dióval összekevert lisztet. Tegyünk a sütőlemezre egy papírt, és kenjük rá a masszát. 160-180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük ki. A krémhez forraljuk fel a cukrot 1 dl vízzel, adjuk hozzá a vajat, így is forraljuk fel, de amikor felforrt azonnal vegyük le a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel habosítsuk fel, és keverjük hozzá a gesztenyemasszát, és a rumot. A kihűlt tésztát vágjuk 4 egyenlő csíkra, locsoljuk meg rummal, és rakjuk őket egymásra. Az egyes lapok közé kenjünk gesztenyekrémet. Vonjuk be vékonyan a tetejét és az oldalát is krémmel, és díszítsük krumplinyomón átnyomott gesztenyemasszával. Csak kihűlés után szeleteljük fel.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése