1640.
HOZZÁVALÓK:
1,5 kg alma,
8 tojás,
18 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
5 dl tej,
25 dkg margarin,
18 dkg porcukor,
1 tortabevonó csokoládé,
2 csomag vaníliás pudingpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük szorosan egymás mellé a kicsumázott almaszeleteket egy alufóliával kibélelt tepsibe. Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral és 3 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a keményre vert tojáshabot. Simítsuk a massza felét a tepsibe helyezett almára, majd a maradékhoz keverjük hozzá a kakaót, és úgy kenjük a sárgaszínű massza tetejére. Előmelegített sütőben süssük. A krémhez a tejben főzzük meg a pudingport. Keverjük habosra a margarint a cukorral, majd a kihűlt pudinggal is keverjük össze. A kihűlt süteményt borítsuk ki, húzzuk le róla a fóliát. Így felülre kerül az alma, amire kenjük rá a pudingot. Majd vonjuk be a tortabevonóval.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése