1633.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
6 dkg cukor,
8 dkg liszt,
4 dkg vaj,
a töltelékhez:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
6 dkg liszt,
2,5 dl tej,
1 kanál porcukor,
2 tojássárgája,
vanília,
15 dkg rumosmeggy vagy 15 dkg rumba
áztatott cukrozott gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a
tojásfehérjéket a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját, végül könnyedén
fakanállal keverjük bele a lisztet, és 3 dkg olvasztott vajat. Kilisztezett, kivajazott
tortaformában süssük meg. A töltelék elkészítéséhez keverjük habosra a vajat a
cukorral. Keverjük simára a lisztet a tejjel, és a porcukorral, majd adjuk
hozzá a tojássárgákat, és ízlés szerint vaníliát. Forraljuk fel, és többször
megkeverve hűtsük ki. Miután kihűlt kanalanként keverjük hozzá a kikevert
vajat, amellyel még habosra keverjük, végül keverjük hozzá a rumosmeggyet vagy az
apró kockára vágott, rumba áztatott cukrozott gyümölcsöt. A kihűlt piskótalapot
vágjuk két részre. A tortaformát zsírpapírral körül béleljük ki, egyik lapot tegyük
vissza a tortaforma aljára, öntsük bele a krémet, simítsuk el, tegyük a tetejére
a másik lapot, kissé nyomkodjuk le, és jégszekrényben fagyasszuk ki. Miután
kifagyott, vegyük ki a formából és csokoládéfondánnal, vagy tunkmasszával
vékonyan vonjuk be. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése