1642.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál vaníliás porcukor,
3 evőkanál morzsa,
1 szelet csokoládé,
a töltelékhez:
12,5 dkg darált dió,
tej,
12,5 dkg vaj,
4-5 evőkanál vaníliás porcukor,
kevés rum,
a tetejére:
reszelt csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Dörzsöljük el a tojások sárgáját
a vaníliás porcukorral, majd adjuk hozzá a szitált morzsát, a lereszelt csokoládét,
és a tojások keményre vert habját. Kikent formában süssük ki, és miután kihűlt,
vágjunk belőle két tortalapot. A töltelék elkészítéséhez forrázzuk meg a
finomra darált diót a főzőtejjel. Dörzsöljük el a vajat a vaníliás porcukorral,
keverjük hozzá a diót, és egy kevés rumot. Vonjuk be a tortának a tetejét és az
oldalát is a krémmel, és az egészet hintsük meg reszelt csokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése