1637.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
5 dkg cukor,
5 dkg zsír,
1 tojás,
1 evőkanál kakaó,
1 dkg szalakáli,
pici tej.
a piskótához:
6 tojás,
a krémhez:
2 dl tej,
2 kanál liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor.
a behúzáshoz:
3 kanál kakaó,
3 kanál cukor,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat, és süssünk belőle 2 lapot. 6 tojásból készítsünk piskótát. Az egyik krémhez főzzük keményre a tejet a liszttel, a másik krémhez keverjük habosra a vajat a porcukorral. Ha az első krém kihűlt adjuk hozzá a másodikhoz. Érdemes kihűlésig kevergetni, hogy ne csomósodjon be. A behúzáshoz főzzünk fel 3 evőkanál vizet a hozzávalókkal.
A sütemény összeállítása: Egy barna lapot kenjünk meg a 2 krém keverékével, majd tegyük rá a piskótát, azt is kenjük meg a krémek keverékével, majd arra tegyük rá a második barna lapot, és a végén ezt kell megkenni a csokoládéval. Ha készen van a sütemény jobb, ha szobahőmérsékleten pár órát szikkadni hagyjuk, különben szétcsúsznak a lapok a szeletelésnél.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése