1639.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
75 dkg rétesliszt,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
12 dkg margarin,
10 dkg cukor,
4 tojás sárgája,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj,
csipetnyi só.
a diós töltelékhez:
18 dkg darált dió,
2 dl tej,
3 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj,
mazsola.
a mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák,
2 dl tej,
12 dkg porcukor,
1 dkg margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj,
mazsola.
a túrós töltelékhez:
30 dkg túró,
8 dkg porcukor,
8 dkg margarin,
2 dkg mazsola,
2 tojássárgája,
2 tojás felvert habja,
1 csomag vaníliáscukor,
reszelt citromhéj.
a lekváros töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el előre a töltelékeket. A mákosat és diósat jó meleg tejjel keverjük össze. A túrós és lekváros tölteléket keverjük össze hidegen. Az élesztőt kevés tejben futtassuk föl, majd az összes hozzávalóval egy készítsünk félkemény kelt tésztát. Mikor megkelt, osszuk öt egyforma cipócskára, és egyenként kisodorva tegyük a kikent tepsire és közben a következő sorrendben töltsük: az első réteg tésztára kerül a lekváros töltelék, rá az újabb sodrott cipócska. Másodiknak következik a diós töltelék, rá az újabb sodrott cipócska, harmadiknak a mákos töltelék, rá az újabb sodrott cipócska, végül a túrós töltelék, amire kerülhet rács, de az ötödik cipócskából lapot is készíthetünk. Olvasztott margarinnal kenjük meg a tetejét, villával sűrűn szurkáljuk meg, majd süssük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése