1630.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
40 dkg héjában főtt krumpli,
2 dkg friss élesztő,
1 teáskanál cukor,
6 evőkanál tej,
25 dkg margarin,
2 tojás,
2 evőkanál bármilyen fajta gombakrémlevespor,
1 dl langyos víz,
1 csapott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell, hogy kapjunk. Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése