1771.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
30 dkg margarin,
15 dkg túró,
15 dkg főtt, áttört burgonya,
2 tojássárgája,
1 dkg só,
köménymag,
fűszerpaprika,
törött bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből, a
margarinból, a túróból, a főtt és áttört burgonyából a tojások sárgájával
kemény tésztát, amit ízlés szerinti mennyiségű sóval ízesítsünk. Pihentessük egy
napig hűtőszekrényben, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra. Vágjuk kerek és
szögletes formákra. A tetejére kenjünk tojássárgáját és ízlés szerint szórjunk köménymagot,
vagy törött borsot, esetleg fűszerpaprikát. Közepes hőmérsékletű sütőben
süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése