Ads 468x60px

Pages

Túrós-csokoládés mignon

1774.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
16 dkg liszt,
8 tojás,
16 dkg cukor,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
20 dkg vaj,
12 dkg cukor,
8 dkg mazsola,
4 tojássárgája,
1 dkg reszelt citromhéj,
30 dkg tortabevonó csokoládé.




ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból készítsük el a piskótatésztát, és süssünk belőle két vékony lapot. Közben állítsuk össze a túrókrémet. Miután a piskótalapokat kihűtöttük, töltsük meg őket a túrókrémmel, majd hűtőszekrényben dermesszük meg. A megdermedt túrós piskótát daraboljuk kétszer két centis kockákra, és mártsuk olvasztott tortabevonó csokoládéba. A tetejét, kevés visszamaradt túrókrémmel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése