Ads 468x60px

Pages

Francia kuglóf

1876.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
2,5 dl tej,
2 dkg élesztő,
12 dkg vaj,
8 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
kevés só,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor,
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a vajat a tojássárgákkal, a sóval, a cukorral és a felfuttatott élesztővel, adjuk hozzá a lisztet, a mazsolát, a vaníliáscukrot és a tojásfehérjék habját. Kelesszük, majd kikent, lisztezett kuglófformát félig töltsünk meg a tésztával. Ezután kelesszük ismét, és közepes tűzön süssük. A kihűlt kuglófot vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése