1878.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg porcukor,
2 tojás,
5 evőkanál hideg viz,
5 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált dió,
rum,
a díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a
cukorral és 5 evőkanál hideg vízzel, adjuk hozzá a darált diót, a lisztet, a
sütőport és a habbá vert tojásfehérjét. Süssük meg a tésztát egy kiolajozott,
lisztezett, közepes méretű kerek, tortaformában, majd rácsra borítva hűtsük ki.
A krémhez a tejben a lisztet keverjük csomómentesre, főzzük fel, majd hűtsük ki.
Közben a vajat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a darált diót, a
vaníliáscukrot, a rumot, végül pedig a kihűlt főzött krémet. A kihűlt tésztát tegyük
vissza a tortaformába, kenjük rá a krémet, és simítsuk el. Olvasszuk meg a csokoládét
vízfürdőn, és amikor már nem nagyon forró, de még meleg és képlékeny, csepegtessük
rá a torta tetejére. Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy a krém
megdermedjen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése