1877.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
13 dkg cukor,
37 dkg vaj,
1,2 dl tej,
5 tojás,
1 citrom lereszelt héja,
15 dkg mazsola,
5 dkg vágott mandula,
4 dkg cukrozott narancshéj,
csipetnyi só,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk szét az élesztőt, kevés cukorral és liszttel, valamint 1/2 dl tejjel. Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a maradék tejjel, a cukorral, a tojásokkal, és a lereszelt citromhéjjal. Öntsük a megfuttatott élesztőt és vaja keveréket a lisztre, melyben előzőleg egy mélyedést alakítottunk ki, és dolgozzuk ki alaposan. Pihentesük a tésztát fél óráig, majd öntsük kuglófformába, és kelesszük meg. 180 fokon 1 órán át süssük. Még melegen borítsuk ki a formából, és nedves kendővel letakarva hagyjuk 10 percig állni. Ezután szórjuk meg porcukorral.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése