Ads 468x60px

Pages

Gurmand alagút

1879.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
a töltelékhez:
20 dkg mazsola,
10 dkg főzőcsokoládé,
10 dkg porcukor,
10 dkg narancshéj,
60 dkg reszelt alma,
reszelt citromhéj,
szegfűszegkivonat,
fahéj,
rum,
a díszítéshez:
dió, mandula, kandírozott cseresznye vagy vaníliás porcukor..

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk omlós tésztát a lsiztből a margarinnal, a tojássárgával és a cukorral. Béleljünk ki a masszával egy kikent őzgerinc formát. Keverjük össze a mazsolát, a csokoládét, a porcukrot, a narancshéjat, és a lereszelt almát a citromhéjreszelékkel, a szegfűszegkivonattal, a fahéjjal, és a rummal. Az így kapott töltelékkel az őzgerincformát töltsük meg, a formából kihajló tésztával burkoljuk be, és közepesen meleg sütőben (kb. 180° C-on) süssük. A formából kivéve az alagutat dióval, mandulával, kandírozott cseresznyével díszítsük, vagy vaníliás porcukorral hintsük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése