1879.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
a töltelékhez:
20 dkg mazsola,
10 dkg főzőcsokoládé,
10 dkg porcukor,
10 dkg narancshéj,
60 dkg reszelt alma,
reszelt citromhéj,
szegfűszegkivonat,
fahéj,
rum,
a díszítéshez:
dió, mandula, kandírozott
cseresznye vagy vaníliás porcukor..
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk omlós tésztát a lsiztből
a margarinnal, a tojássárgával és a cukorral. Béleljünk ki a masszával egy
kikent őzgerinc formát. Keverjük össze a mazsolát, a csokoládét, a porcukrot, a
narancshéjat, és a lereszelt almát a citromhéjreszelékkel, a szegfűszegkivonattal,
a fahéjjal, és a rummal. Az így kapott töltelékkel az őzgerincformát töltsük meg,
a formából kihajló tésztával burkoljuk be, és közepesen meleg sütőben (kb. 180°
C-on) süssük. A formából kivéve az alagutat dióval, mandulával, kandírozott
cseresznyével díszítsük, vagy vaníliás porcukorral hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése