Ads 468x60px

Pages

Mákos sárgarépakenyér

1953.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
17 dkg porcukor,
1csomag vaníliáscukor,
1 narancs,
csipetnyi só,
4 tojás,
25 dkg sárgarépa,
10 dkg liszt,
15 dkg darált mandula,
10 dkg darált mák,
1csomag sütőpor,
a díszítéshez:
mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a cukorral, a vaníliáscukorral, a narancs lereszelt héjával meg a kifacsart levének felével és csipetnyi sóval. Adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát kapunk. Reszeljük le a megtisztított sárgarépát, és szórjuk ezt is bele. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a darált mandulát és a mákot. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is forgassuk bele úgy, hogy közben a sütőport apránként adagoljuk hozzá. Béleljük ki a gyümölcskenyérformát sütőpapírral, és töltsük meg a tésztával. A tetejét mandulaszemekkel díszítsük. Tegyük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 1 órán át süssük. A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki, és csak azután szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése