1953.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
17 dkg porcukor,
1csomag vaníliáscukor,
1 narancs,
csipetnyi só,
4 tojás,
25 dkg sárgarépa,
10 dkg liszt,
15 dkg darált mandula,
10 dkg darált mák,
1csomag sütőpor,
a díszítéshez:
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a
cukorral, a vaníliáscukorral, a narancs lereszelt héjával meg a kifacsart
levének felével és csipetnyi sóval. Adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját,
és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát kapunk. Reszeljük le a
megtisztított sárgarépát, és szórjuk ezt is bele. Ezután adjuk hozzá a lisztet,
a darált mandulát és a mákot. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is forgassuk
bele úgy, hogy közben a sütőport apránként adagoljuk hozzá. Béleljük ki a
gyümölcskenyérformát sütőpapírral, és töltsük meg a tésztával. A tetejét mandulaszemekkel
díszítsük. Tegyük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 1 órán át süssük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki, és csak azután szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése