1952.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1-2 dl tej,
só,
2 kg dióbél,
1,7 kg cukor,
25 dkg mézes puszedli,
4 dl tejföl,
2 alma,
50 dkg mazsola,
5 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a lisztből 5 dkg vajjal, ízlés szerinti sóval, és a szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát. Daráljuk a diót durvára, az almát és a mézes puszedlit reszeljük le, majd az egészet keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen locsoljuk meg, és vastagon kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel. Fektessük kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve és süssük meg. Nagy kerek tálon vaníliáscukorral bőségesen meghintve kínáljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése