1950.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
25 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
csipetnyi só,
12 dkg vaj,
a töltelékhez:
1 kg birsalma,
20 dkg leszemezett, mag nélküli szőlő,
1 citrom,
15 dkg cukor,
3 szem összetört szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra az egész tojásokat a porcukorral, majd gyúrjuk össze a liszttel, a vajjal, csipetnyi sóval meg a lereszelt citromhéjjal. Egy óráig pihentessük, közben készítsük el a tölteléket. Vágjuk vékony szeletekre a meghámozott, kicsumázott birsalmákat, majd tegyük annyi vízbe, amennyi szűken ellepi. Szórjuk rá a cukrot és a szegfűszeget, majd forraljuk fel. Forrástól számítva 3 percig főzzük, ezután saját levében hagyjuk kihűlni. Nyújtsuk a tésztát nagy, kerek lappá, és béleljünk ki vele egy nagy tortaformát úgy, hogy pereme is legyen. Töltsük meg a tészta üregét a jól lecsöpögtetett birssel, majd nyomkodjuk bele a szőlőszemeket és még kevés porcukorral is hintsük meg. Forró sütőbe tolva, közepes lángon süssük meg. Csak akkor szeleteljük fel, miután teljesen kihűlt.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése