1949.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojás,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliáscukor,
13 dkg héjas, ledarált mandula,
3,5 dkg liszt,
a tortalapok locsolásához 1 dl sherry brandy,
a krémhez:
3 dl tejszín,
30 dkg étcsokoládé,
a díszítéshez:
durvára darált dió,
csokoládés tortadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá. Keverjük a tojássárgákat a megmaradt cukorral fehéredésig, majd apránként adjuk hozzá a habhoz. Lazán keverjük bele a darált mandulát és a lisztet, majd egy papírral bélelt nagy tortaformába simítsuk bele a tortamasszát. Előmelegített, közepesen forró sütőbe téve, mérsékelt lángon süssük meg, majd még forrón kiborítva a formából, hagyjuk kihűlni. A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejszínt, keverjük bele az összetört csokoládét, és főzzük össze az egészet. A kihűlt tortát vágjuk három lapba, és egyenként locsoljuk meg a sherry brandy-vel, majd töltsük meg a csokoládékrémmel. A torta tetejét és oldalát is vonjuk be a krémmel. A maradék csokoládékrémből formáljunk apró gömböket és csokoládéforgácsban vagy csokoládés tortadarában meghempergetve, díszítsük fel vele a tortát. Tegyük hűtőszekrénybe, és csak ezután kínáljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése