537.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
20 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg mazsola,
5 dkg darált dió,
5 dkg darált mandula,
5 dkg cukrozott narancshéj,
5 dkg aszalt füge,
10 dkg reszelt csokoládé,
1 evőkanál rum,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg liszt,
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a rumot, a fahéjat, és a szegfűszeget, a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt csokoládét. A masszát alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a darált diót és a mandulát, valamint az apróra vágott mazsolát, fügét, és a narancshéjat. Sütőpapírral fedett sütőlemezre a masszából kis halmocskákat rakunk, egymástól 1 cm távolságra, majd közepesen meleg sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése