538.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg porcukor,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált mandula,
5 dkg csokoládé,
5 szem aszalt füge,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojásfehérje,
1/2 citrom reszelt héja,
10 dkg tortadara.
ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot összekeverjük a vaníliáscukorral, a darált mandulával, a reszelt citromhéjjal, az apróra vágott mazsolával és fügével, valamint a reszelt étcsokoládéval. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű masszává olvasztjuk össze. Ha kihűlt, vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A golyókat meghempergetjük a tortadarában, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése