542.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg porcukor,
25 dkg porcukor,
25 dkg mandula,
7 tojás,
15 dkg zsemlemorzsa,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
12 dkg vaj,
5 dkg csokoládé,
a díszítéshez:
csokoládé tortadara.
ELKÉSZÍTÉS:
6 tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverünk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a hámozott, darált mandulát, a zsemlemorzsát, és a 7 tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát kivajazott tortaformába töltjük, és közepesen forró sütőben világosra sütjük. Miután kihűlt, lapjában kettévágjuk. Lereszeljük a csokoládét, és elkeverjük 1 dl meleg vízben. Kihűlés után hozzákeverjük a habosra kikevert vajat. Az így elkészített krémmel megtöltjük a lapokat, és az összeállított tortát bevonjuk, a tetejét tortadarával díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése