539.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg héjában főtt krumpli,
30 dkg héjában főtt krumpli,
10 dkg nyers krumpli,
5 dkg vaj,
0,5 dl tejföl,
1 tojás,
1 kiskanál olaj,
10 dkg ementáli sajt,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
A héjában főtt, megtisztított, áttört krumplit összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt megkenjük az olajjal. Egymástól 2 cm távolságra, 4-5 cm alapú kúpokat formálunk a krumplis tésztából. A kúpok oldalára szálasan ráreszeljük a megtisztított nyers krumplit, majd a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a kúpok oldalán a nyers krumpli pirulni kezd, a tepsit kihúzzuk, és a kúpok oldalára szálasan ráreszeljük a sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt ropogósan rápirul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése