Ads 468x60px

Pages

Kozák torta

541.
HOZZÁVALÓK:
32 dkg liszt,
28 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
12 dkg porcukor,
5 dkg baracklekvár,
3 tojásfehérje,
a rácshoz:
4 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
1 kiskanál citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a sütőporral elkevert liszttel és a vaníliáscukorral összegyúrjuk. Ezután a tésztát 5 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk, kerek tortaforma nagyságúra. A tésztalapokra rátesszük a tortaformát, és körbeszabjuk. Az így kapott kerek lapokat sütőpapírra tesszük és forró sütőben kisütjük.
A töltelék elkészítése: A tojásfehérjék felvert habját elkeverjük a porcukorral és a lekvárral. A kihűlt lapokat megkenjük a töltelékkel, és ezután összeillesztjük őket.
A rácshoz felverjük a tojásfehérjét, és elkeverjük a porcukorral és a citromlével. Nyomózsákból rácsot nyomunk a torta tetejére, és langyos sütőben, nyitott ajtó mellett néhány percig szárítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése