Ads 468x60px

Pages

Créme patissiére

1106.
HOZZÁVALÓK:
1 vaníliarúd,
7 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
8 tojássárgája,
14 dkg porcukor,
10,5 dkg makaróni,
10,5 dkg írós vaj,
szemernyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Ezt ily módon készítsd: Végy egy darabka friss vaníliát, vagdald apró darabkákra, add 7 deciliter forró tejfölbe, ezt betakarva, a szélkemence oldalára állítsd, hogy a tejföl a vanília szagát magába szívja. Ezalatt keverj két evőkanálnyi lisztet nyolc tojás sárgájával és egy kevés tejföllel jól össze, mire a vaníliás tejfölt asztalkendőn keresztül ráöntöd és az egészet folytonos keverés közt izzó tűzön csemegévé (créme) főznöd kell, mely azután egy csészébe borítandó. Erre ezenkívül 14 deka finomra tört cukor, 10,5 deka törött és szitált makaróni, és 10,5 deka forró pirossá vált igen friss írósvaj és egy szemernyi só adassék. Az egészet, míg kihűlt, igen gyakran kell kevergetned.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése