Ads 468x60px

Pages

Stephania-torta (1876)

1118.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg cukor,
8 tojás,
14 dkg liszt,
7 dkg írósvaj,
a töltelékhez:
42 dkg írósvaj,
28 dkg cukor,
6 tábla csokoládé,
karamelöntet.

ELKÉSZÍTÉS:
14 deka cukor, 8 tojás sárgája, 14 deka liszt és 7 deka írósvaj egy medencében összekevertetik; ezután 8 tojásnak a habját lassankint beleadjuk. Ha ez megtörtént, egy lapos pléh írósvajjal megkenendő, mire késfoknyi vastag szeleteket kenünk; ezt a sütőcsőben világossárgává megsütjük, melegen a pléhről leszedjük és hagyjuk kihűlni. Most tégy a medencébe 42 deka írósvajat, keverd el jól, ezután 28 deka cukor, 6 tábla csokoládé, mely egy kevés vízben a tűzön felolvasztatott – az írósvajba adatik. Ezután vegyük a szeleteket, kenjük meg egyenkint kisujjnyi vastagra a csokoládéoldattal és vonjuk be végül a tortát karamelöntettel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése