Ads 468x60px

Pages

Erdélyi csigarétes

1119.
HOZZÁVALÓK:
a rétestésztához:
a 40. recept szerint,
a töltelékhez:
szilvaíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Készíts a 40. sz. recept szerint kinyujtott vékony rétestésztát és hajtogasd négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozd meg. Az abroszon lévő összehajtott tésztának a legszélére, félujjnyi szélesen, igen vékonyan, késsel kenj szilvaízt; most azt a szilvaízes szalagforma tésztát keskenyre hajtsd fel az üres tésztára és vágd el késsel, úgy hogy egy ujjnyi forma széles, szilvaízzel töltött tésztaszalagokat szabdalsz az egész nagy rétestésztából; ha evvel készen lettél, a hosszú szilvaízzel töltött tésztaszalagokat vagdald fel egy arasz hosszúságuakra és formálj belőlük S-alakú szép kis apró csigaréteseket. Tégy egy lapos edénybe egy kanál zsírt lángtűzre; ha a zsír forró lesz, rakjad tele az edényt csigarétesekkel. Ügyelj a sütésre, mert igen gyorsan megbarnul e finom, száraz tészta; tedd lapos tálba s tálald fel cukor nélkül; aki édesebben kívánja, az maga hintsen reá cukrot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése