Ads 468x60px

Pages

Francia krémtorta

1113.
Bánkuti András receptje
HOZZÁVALÓK:
a tortakarikához:
5 tojás,
4 tojássárgája,
13 dkg cukor,
16 dkg liszt,
2 dkg vaj,
a töltelékhez:
1/2 l tej,
2 tojás,
6 dkg liszt,
20 dkg cukor,
30 dkg vaj,
1 kupica rum,
1 rúd vanília,
kevés reszelt citromhéj,
1 ananászkonzerv.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze az egész tojásokat a tojássárgákkal, meg a cukorral gőzön, erős kézmelegre melegítve, majd a gőzről levéve, adjuk hozzá a lisztet, és a langyosra olvasztott vajat. Töltsük papírral bélelt tortaformába, és süssük ki úgy, mint a piskótát. Közben készítsük el a torta krémjét, melyhez a tejből, a tojássárgákkal, a liszttel, kevés reszelt citromhéjjal, a vaníliarúddal, meg a cukorral főzzünk krémet, melyet keverjünk simára az előre kikevert vajjal. Adjuk hozzá a tojásfehérjékből vert habot, és a rumot is. Vágjuk a tortát 4 lapba, töltsük meg a krémmel, vonjuk be, és hűtsük le alaposan. Tálalás előtt a tetejét borítsuk be ananászkarikákkal, és vonjuk be ananászzselével. Jó, ha a torta peremére a töltelékkrém maradékával „gátat” építünk, nehogy az ananászzselé lefolyjon róla. A bevonathoz az ananászkonzerv levét felmelegítjük, egy kevés zselatinnal megkötjük, cukorral ízesítjük. A langyosra hűlt keverékkel öntsük le a torta tetejét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése