Ads 468x60px

Pages

Soproni babos pogácsa

1104.
Baján László receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
5 dkg szójaliszt,
40 dkg főtt tarkabab,
40 dkg zsír,
5 dkg élesztő,
2dl tejföl,
2 tojás,
2 dkg só,
1 kávéskanál őrölt bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le kihűtve a főtt babot egy húsdarálón, adjuk hozzá a zsírt, az élesztőt, a tejfölt, a tojást, a sót, a borsot, és a szójalisztet. Készítsünk belőle lágy kovászt, melyet pihentessünk 10-15 percig. Ezután gyúrjuk hozzá a lisztet, majd pihentessük újból 10-15 percig. A megkelt tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra, a tetejét vagdossuk meg késsel, szaggassuk ki pogácsaszaggatóval. A pogácsák tetejére nyomjunk 1-1 szem főtt babot, és kenjük meg egész tojással. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése