Ads 468x60px

Pages

Habos almás linzer

1132.
Lukács István receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
lásd a 1131. receptet
az alma töltelékhez:
50 dkg borízű alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
mazsola,
a habhoz:
25 dkg cukor,
6 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Nyújtsuk a 1131. recept szerint készített linzertésztát 3 mm vastagságúra, és vágjunk belőle 8 cm széles csíkokat. A csíkok széleit kenjük be tojásfehérjével, és ragasszunk rájuk kis tésztarudacskákat. Így tégla alakú peremes öblöket kapunk. Tisztítsuk meg, és vágjuk szeletekre az almát. Pároljuk rövid ideig a hozzávalókkal, majd adjunk hozzá 5 dkg tésztamorzsát, vagy egy kevés búzadarát, hogy a felesleges nedvességet felszívja. Ezután tegyünk fel 25 dkg cukrot vízzel forrni, közben a tojásfehérjéket verjük fel habnak. A sűrűre, szálasra beforrt cukrot csurgassuk a habhoz, miközben állandóan verjük. Amikor a hab már elég kemény, tegyük nyomózsákba. Töltsük meg az almatöltelékkel a tésztát, és húzzunk a nyomózsákból vastag csíkot a tetejére. Szórjuk meg dióval, vagy mandulával, és süssük meg szép pirosra. Csak kihűlés után szeleteljük!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése