Ads 468x60px

Pages

Meggyes torta

1127.
Szijj Mária receptje
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
6 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
1 mokkáskanál sütőpor,
12 dkg liszt,
1/4 kg meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra egy tálban a vajat 8 dkg porcukorral, és a tojások sárgájával. Verjük nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék porcukorral, a citrom lereszelt héjával, majd adjuk hozzá a kikevert tojássárgákat, a szitált és előzőleg a sütőporral elkevert lisztet. Öntsük egy enyhén kivajazott tortaformába, nyomkodjuk bele a kimagozott, enyhén párolt meggy egy részét, a maradék gyümölcsöt pedig szórjuk a tetejére. Közepesen meleg sütőben lassan süssük. Miután kisült, borítsuk egy deszkára. Hintsük meg vaníliáscukorral, esetleg friss gyümölccsel díszíthetjük. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése