Ads 468x60px

Pages

Mogyorós, csokoládés, habos cső

1129.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg mogyoró,
2 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1/2 citrom,
1 evőkanál liszt,
csokoládémáz,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el alaposan az őrölt mogyorót egy tojásfehérjével, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, a púpozott evőkanálnyi lisztet, és a másik tojásfehérjét. Keverjük össze jól, és rakjunk belőle egy kikent, meglisztezett tepsire egy kanál segítségével tetszés szerinti nagyságú, lapos, ovális formákat. Toljuk sütőbe, és előmelegített sütőben süssük meg. Még melegen tekerjük egyenként főzőkanál nyelére. Formázás után vegyük le, vonjuk be csokoládémázzal, és töltsük meg cukros tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése