1178.

HOZZÁVALÓK:
60 dkg ribizli,
2 evőkanál porcukor,
5 cl rumos diólikőr,
a tésztához:
15 dkg porcukor,
3 tojás,
10 dkg liszt,
1 evőkanál kókuszreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg és szemezzük le a ribizlit. Hintsük meg a porcukorral, locsoljuk meg a likőrrel, és lefedve tegyük hűtőszekrénybe. A tésztakosár elkészítéséhez keverjük habosra a porcukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a lisztet, a kókuszreszeléket, és keverjük össze alaposan. Kenjük meg a sütőlemezt vékonyan vajjal, hintsük meg liszttel, és a folyékony tésztamasszát 4 részre osztva, vékonyan, lehetőleg négyzet alakúra kenjük szét rajta. Azonnal tegyük forró sütőbe, és világosbarnára süssük meg. A sütőből kivett lepényeket még forrón borítsuk lefordított teáscsészékre. A tészta lelógó részeit formázzuk hullámosra, és hagyjuk a csészén kihűlni. Tegyük a kihűlt tésztába a lehűtött ribizlit.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése