1177.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
25 dkg liszt,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
késhegynyi só,
2 evőkanál fehérbor,
a töltelékhez:
1 kg sült tök,
2 tojás.
10 dkg cukor,
a kenéshez:
1 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk a tésztához a lisztet a vajjal, a tojásokkal, a sütőporral, a sóval, és a fehérborral. Osszuk két részre, és az egyik felét nyújtsuk ki tepsi nagyságúra, és egyenletesen béleljük is ki vele. Törjük össze a tök húsát. Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, dolgozzuk össze a tökpéppel, majd végül keverjük bele a felvert tojásfehérjét is. Tegyük a tölteléket a tésztára. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és borítsuk rá a töltelékre. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, és szurkáljuk meg villával. Közepesen meleg sütőben süssük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése