1184.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg sütőtök,
10 dkg cukor,
1 citrom,
15 dkg aszalt gyümölcs,
5-6 szegfűszeg,
darabka fahéj,
10 dkg mandula,
1/2 dl Triple Sec.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg a sütőtököt, távolítsuk el a magját, és vágjunk belőle 3-4 centis hasábokat. Készítsünk szirupot 3 dl vízből a cukorral, és pár csepp citromlével. Ebben főzzük 2 percig a sütőtököt. Főzzük 10 percig az aszalt gyümölcsöt a szegfűszeggel, és a fahéjjal annyi vízben, hogy éppen ellepje. Közben forrázzuk le a mandulát, távolítsuk el a héját, és egy késsel vágjuk kisebb darabokra. Vágjuk a megfőtt aszalt gyümölcsöt nagyobb darabokra, majd keverjük a mandulával együtt a kihűlt szirupban lévő sütőtökhöz. Öntsük rá a Triple Sec-et, és tegyük hűtőszekrénybe. Pezsgőspohár szélét nedvesítsük meg a citrommal, és forgassuk kristálycukorba. Citromkarikákkal díszítve ebben tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése