1301.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaníliáscukor,
3 tojás,
4 tojássárgája,
1 citrom,
7 dkg rizsliszt,
1/4 l h abtejszín,
csokoládéöntet.
ELKÉSZÍTÉS:
14 dkg finomra törött vaníliás
cukor 3 egész tojással, 4 tojás sárgájával egy citrom levével a rézüstben igen
mérsékelt melegre teendő és a h abverővel addig
megverendő, míg langyosmeleggé vált, ezután h úzd
félre és mintegy 1/2 óráig folyamatosan verendő, míg az anyag sűrű és h abos
lett. Végül tégy 7 dkg rizslisztet bele, süsd meg lassan kis tortapléh en,
h agyd kih űlni,
mire éles késsel a torta felső részét kisujjnyi vastagságban levágod, a közepét
kivájod, 1/4 liter h abverőtejszínből a kemény h abot
vaníliás cukorral vegyíted, beletöltöd, a tetejét óvatosan reányomod és
csokoládéöntettel bevonod. A kivájt piskótát száríth atni
és mint morzsát más tortákh oz felh asználh atni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése