1297.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
20 dkg cukor,
1 tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
késhegynyi fahéj,
1 csomag sütőpor,
4 dkg vaj,
a túrókrémhez:
1 kg túró,
25 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom lereszelt héja,
2 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a lereszelt, nyers burgonyát a liszttel, a cukorral, a tojással, a lereszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a sütőporral, és a vajjal. Öntsük a tésztát egy kerek, kizsírozott, morzsával meghintett formába. Forró sütőben süssük ki. A túrókrémhez passzírozzuk át a túrót, és keverjük hozzá a cukrot, a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromhéjat, a lisztet, és végül a tojások keményre vert habját. A liszt helyett kísérletezhetünk különböző ízesítésű pudingporokkal is. Töltsük meg a krémmel a tésztát.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése