1297.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
20 dkg cukor,
1 tojás,
1/2 citrom lereszelt h éja,
késh egynyi
fah éj,
1 csomag sütőpor,
4 dkg vaj,
a túrókrémh ez:
1 kg túró,
25 dkg cukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom lereszelt h éja,
2 evőkanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lereszelt, nyers
burgonyát a liszttel, a cukorral, a tojással, a lereszelt citromh éjjal,
a fah éjjal, a sütőporral, és a vajjal. Öntsük
a tésztát egy kerek, kizsírozott, morzsával megh intett
formába. Forró sütőben süssük ki. A túrókrémh ez
passzírozzuk át a túrót, és keverjük h ozzá a
cukrot, a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromh éjat,
a lisztet, és végül a tojások keményre vert h abját.
A liszt h elyett kísérletezh etünk
különböző ízesítésű pudingporokkal is. Töltsük meg a krémmel a tésztát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése