1309.
HOZZÁVALÓK:
4 személyre:
12 dkg rizs,
tej,
1/4 vaníliarúd,
1/2 citrom lereszelt h éja,
12 dkg porcukor,
4 dkg mazsola,
8 alma,
szegfűszeg,
cukor,
tejszính ab,
magozott meggy.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel főni a rizst annyi
vízben, ami éppen ellepi. Miután a vizet beitta, engedjük fel forró tejjel,
adjuk h ozzá a vaníliát, a lereszelt citromh éjat,
és időnként megkeverve főzzük puh ára. Mielőtt
teljesen megpuh ul, adjuk h ozzá
a porcukrot, és a mazsolát. Közben a h ámozott,
középen kettévágott, és a magh ázától
eltávolított almákat pároljuk puh ára
citrommal, és szegfűszeggel ízesített cukros vízben. Töltsük meg a kih űlt
rizzsel a levétől lecsurgatott almákat, h úzzuk
át tejszínből porcukorral vert kemény h abbal,
és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése