Ads 468x60px

Pages

Pekingi alma

1309.
HOZZÁVALÓK:
4 személyre:
12 dkg rizs,
tej,
1/4 vaníliarúd,
1/2 citrom lereszelt héja,
12 dkg porcukor,
4 dkg mazsola,
8 alma,
szegfűszeg,
cukor,
tejszínhab,
magozott meggy.

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyük fel főni a rizst annyi vízben, ami éppen ellepi. Miután a vizet beitta, engedjük fel forró tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, a lereszelt citromhéjat, és időnként megkeverve főzzük puhára. Mielőtt teljesen megpuhul, adjuk hozzá a porcukrot, és a mazsolát. Közben a hámozott, középen kettévágott, és a magházától eltávolított almákat pároljuk puhára citrommal, és szegfűszeggel ízesített cukros vízben. Töltsük meg a kihűlt rizzsel a levétől lecsurgatott almákat, húzzuk át tejszínből porcukorral vert kemény habbal, és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése