1518.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg vaj,
7 dkg cukor,
4 főtt tojássárgája,
2 dkg vaníliáscukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
15 dkg eperlekvár,
6 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet gyúródeszkára, majd adjuk hozzá a vajat, a cukrot, és a főtt tojások áttört sárgáját. Ízesítsük kevés vaníliáscukorral és reszelt citromhéjjal. Dolgozzuk össze a tésztát alaposan, majd kb. félujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg eperlekvárral, és vágjuk kisebb szeletekre. Tegyük a szeleteket tepsibe egymás mellé, és közepesen meleg sütőben lassan süssük meg. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése