Ads 468x60px

Pages

Bajor narancsos krém

1526.
HOZZÁVALÓK:
8 tojássárgája,
22 dkg porcukor,
2 dkg zselatin,
1 csomag vaníliáscukor,
7 dl tej,
2 narancs,
3 evőkanál narancslikőr,
6 dl tejszín,
1 csomag gyümölcskocsonya.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a tojássárgákat a porcukorral, a zselatinnal, és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, egy főzőedényben hevítsük fel, de ne főzzük, mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetés közben hűtsük le, és adjuk hozzá a narancsok héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és a narancslikőrt. Kanállal lazán keverjük bele a keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és öntsük bele a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tegyük hűtőszekrénybe. Miután megdermedt, a közepét vegyük ki, töltsük meg narancskockákkal, és öntsük fel gyümölcskocsonyával. A kis desszertes gyűrű tálcájával zárjuk le, és fogyasztásig rakjuk hűtőszekrénybe. Csúsztassuk lapos tálcára, és vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése