1526.
HOZZÁVALÓK:
8 tojássárgája,
22 dkg porcukor,
2 dkg zselatin,
1 csomag vaníliáscukor,
7 dl tej,
2 narancs,
3 evőkanál narancslikőr,
6 dl tejszín,
1 csomag gyümölcskocsonya.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a
tojássárgákat a porcukorral, a zselatinnal, és a vaníliás cukorral.
Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, egy főzőedényben hevítsük fel, de ne főzzük,
mert kicsapódik a tojás. Állandó kevergetés közben hűtsük le, és adjuk hozzá a
narancsok héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és a narancslikőrt.
Kanállal lazán keverjük bele a keményre felvert tejszínt. A desszertes gyűrű
közepét belerakjuk, és öntsük bele a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tegyük
hűtőszekrénybe. Miután megdermedt, a közepét vegyük ki, töltsük meg narancskockákkal,
és öntsük fel gyümölcskocsonyával. A kis desszertes gyűrű tálcájával zárjuk le,
és fogyasztásig rakjuk hűtőszekrénybe. Csúsztassuk lapos tálcára, és vékony
narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése