Ads 468x60px

Pages

Ropogós diós

1528.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
20 dkg dióbél,
2 tojássárgája,
1/2 citrom,
10 dkg gyümölcslekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal, a cukorral, és 15 dkg darált dióval. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, és a citrom levét. Gyúrjuk sima tésztává, majd nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval. Kenjük meg a korongok egyik felét felvert tojással, ragasszunk rá 1-1 fél dióbelet, majd kenjük meg újból az egészet. Közepesen meleg sütőben süssük meg. Ezután 1-1 korongot ragasszunk össze ízlés szerint választott gyümölcslekvárral, és porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése