1547.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg vöröskáposzta,
2 tojás,
2 evőkanál búzadara,
3-4 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál só,
1 teáskanál kristálycukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál csombor.
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított káposztát az
almareszelő durva fokán lereszeljük. Megsózzuk, és mély tálban összekeverjük.
Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. Ezután kicsavarjuk, és a sós levet
beleöntjük egy tálba. Hozzátesszük a feltört tojásokat, és jó habosra
felverjük. Belekeverjük a búzadarát és a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a
borsot, a csombort és a kristálycukrot is. Ezután keverjük bele az olajat és a
káposztareszeléket. (A szokásos galuskasűrűségű masszának kell lennie.)
Alaposan összeforgatjuk, és 10 percnyi pihentetés után forró olajba mártott
teáskanállal a frituba szaggatjuk, de csak kis részletekben (sülés közben
nagyra nőnek a galuskák). A megsült köretet tálpapírra vagy papírtörülközőre
tesszük, hogy az a felesleges olajat felszívja, és bármilyen mártásos hús
mellé, esetleg vadas-, kapor- vagy sajtmártás mellé tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése