Ads 468x60px

Pages

Sziléziai hintett lepény

1546.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
28 dkg vaj,
22 dkg cukor,
1 tojás,
kevés só,
1/2 citrom,
2,5 dl tej,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk össze 25 dkg lisztet 10 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, a tojással, kevés sóval, a fél citrom lereszelt héjával és a tejjel. Ezután gyúrjuk még hozzá a kevés liszttel elkevert sütőport, majd kizsírozott, lisztezett tepsibe félujjnyi vastagon nyomkodjuk el. Vajjal kenjük meg a tetejét és 20 dkg lisztből, 18 dkg meleg vajból, 12 dkg cukorból és a vaníliás cukorból jól eldolgozott tésztából borsó nagyságúra dörzsölt golyócskákkal hintsük tele. Rendes tűznél süssük szép pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése