Ads 468x60px

Pages

Bécsi kokárda

1544.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg cukor,
1 evőkanál őrölt fahéj,
10 szem szegfűszeg,
1 citrom lereszelt héja,
2 tojás,
barack-, vagy málnaíz,
néhány szem pörkölt mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a friss vajat a liszttel elkevert sütőporral és a cukorral eldolgozva majd gyúrjuk hozzá a tetézett evőkanál tört fahéjat, a tört szegfűszeget, a citrom lereszelt héját és az egész tojásokat. Nyújtsuk ki metélttészta vastagságúra, és rózsaalakú vágóval szúrjuk ki. A tésztadarabokra barack- vagy málna-ízből kerek halmokat rakunk, melyek hegyébe 1-1 szem pörkölt mogyorót nyomunk. Közepes tűznél sütjük, sütés után még melegen vaníliás cukorral hintsük be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése