1549.
HOZZÁVALÓK:
16 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 evőkanál kakaó,
1-2 evőkanál tej,
1 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
2 késhegynyi szódabikarbóna,
a krémhez:
4 tojás, +1 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
3 evőkanál búzadara,
20 dkg áttört túró,
1 csomag mazsola,
1 csomag vaníliás cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a vajjal, a kakaóval, a szódabikarbónával és kevés tejjel (éppen csak annyival, hogy a tészta kemény maradjon, és ne legyen ragadós) jól összedolgozzuk, kisodorjuk és kivajazott, kilisztezett őzgerincformába tesszük (ezt töltjük majd meg a túrós krémmel). Az őzgerinc egyik oldalán a tésztából annyit ráhagyunk, hogy később a töltelék tetejét beboríthassuk vele. Fontos, hogy a tésztát csak közvetlenül a töltelék előkészítése előtt tegyük a formába! A túrót a négy tojássárgájával, a cukorral, a darával összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a vaníliás cukrot, az öt tojás keményre vert habját és a tésztával kibélelt őzgerincformába öntjük. Beborítjuk a tésztával és előmelegített sütőben közepes lángnál, mintegy negyvenöt percig sütjük. Amikor kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük és felszeleteljük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése