1629.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
4 tojás,
2 szelet csokoládé,
15 dkg porcukor,
tört szegfűszeg,
1/2 citrom,
4 dkg citronát, vagy cukrozott gyümölcs,
16 dkg darált mandula,
3,5 dkg zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
kis pohár rum, vagy cognac,
barackíz,
a bevonáshoz csokoládémáz,
a tetejére pörkölt mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a tojások sárgájával, az olvasztott csokoládéval és a porcukorral, majd adjuk hozzá a tört szegfűszeget, a citrom lereszelt héját, az apróra vágott citronátot vagy cukrozott gyümölcsöt, a héjazott darált mandulát, a zsemlemorzsával kevert sütőport és legvégül a tojások kemény habját. A tésztához még 1 kis pohárka rumot, vagy cognacot is tehetünk. Tepsiben ujjnyi vastagon téve, lapot sütünk a tésztából, melyet sütés után kétfelé vágva barackízzel kenünk meg, és egymásra borítjuk. Vágjuk ferde téglaalakú szeletekre, és villára tűzve mártsuk cukros csokoládémázba. A máz szárítása előtt hosszú szeletekre vágott, gyengén pörkölt mandulával a tetejét és az oldalát tűzdeljük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése